Meld je aan voor de nieuwsbrief:

25/04/16

Daniël Lohues brengt tweede boek uit

Daniël Lohues brengt op vrijdag 29 april een tweede boek uit. In het boek, met de titel ‘Zes jaar vrijdagmiddag deel II’, zijn de columns gebundeld die hij schreef van maart 2008 tot januari 2016.

Al meer dan 14 jaar schrijft Daniël Lohues een wekelijkse column voor Dagblad van het Noorden. Stukjes stilgezette tijd, zoals hij dat zelf noemt. In de columns schrijft hij over waar hij vandaan komt en hoe hij de wereld ervaart. Over hoe het verleden om het heden draait. Over muziek. Over dichtbij, ver weg, angst en hoop.

“Columns schrijf ik altijd op vrijdagmiddag. Hoe en waar dan ook. De volgende dag staat het te lezen in het Dagblad van het Noorden. En binnenkort voor de tweede keer verzameld in een boek.”

Daniël Lohues bracht onlangs zijn nieuwe album ‘Aosem’ uit. De singer/songwriter uit Erica is tot eind juni op tournee in Nederland met de gelijknamige theatervoorstelling.

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe ondermeer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd ereburger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de H.T. Buiskool trofee en de Culturele Prijs van Oost Nederland. Eerder verscheen het boek ‘Zes jaar vrijdagmiddag’ met een verzameling van columns van 2002 tot 2008.

‘Zes jaar vrijdagmiddag deel II’ (€ 19,90) is vanaf vrijdag 29 april verkrijgbaar bij de theateroptredens van Daniël Lohues en via www.lohues.nl.

Gerelateerd nieuws