Meld je aan voor de nieuwsbrief:

25/11/22

Daniël Lohues brengt kerstsingle uit

Daniël Lohues heeft vandaag een kerstsingle uitgebracht getiteld ’t licht van de kerstboom’. Het liedje is onder andere te beluisteren op Spotify. Komend jaar gaat Daniël ook weer op tour langs de Nederlandse theaters. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de zalen.   

Daniël zelf dit over het liedje: “In mijn jeugdjaren klonk er bij ons thuis vanaf de herfstvakantie al kerstmuziek. Mijn vader was dirigent van het jongerenkoor, ik was organist van het kinderkoor. Nu maak ik nog elk jaar rond die tijd een kerstliedje. Soms neem ik het op en breng ik het uit. Dit jaar ben ik ook de studio ingekropen om een nieuw kerstliedje op te nemen. Het gaat ook over hoe kerst eerder anders voelde dan nu. Heb gebruik gemaakt van sounds en geluiden uit het midden van de jaren 80. In de tekst zijn een aantal titels van traditionele kerstliederen te vinden. En ook het vermoeden dat vrede op aarde wel moeilijk worden zal. Toch geloof ik, als het erop aan komt, nog steeds in het wonder van Kerstmis en het licht van de kerstboom.”

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe onder meer onderscheidingen als een Zilveren Harp, een Edison, de Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de Culturele Prijs van Oost Nederland, de Culturele prijs van Drenthe en een Buma Award. Naast zijn eigen werk produceerde hij albums voor onder andere Douwe Bob, Stephanie Struijk, Herman van Veen, Rob de Nijs, DI-RECT, Cuby + Blizzards en Henny Vrienten.

Gerelateerd nieuws