Meld je aan voor de nieuwsbrief:

18/03/22

Daniël Lohues brengt nieuw album uit getiteld ‘Daniël Lohues’

Daniël Lohues heeft vandaag zijn nieuwe album ‘Daniël Lohues’ uitgebracht. Het album is een dubbelelpee met vijftien liedjes. Het album is te beluisteren op Spotify en is op CD en Vinyl verkrijgbaar.

Daniël schreef veel van de nieuwe liedjes in Frankrijk. “’s Avonds terug op de heuvel zag ik het in de stilte van het Franse platteland donker worden. Dan werkte ik de ideetjes die ik onderweg gekregen had verder uit. Zachtjes, met de gitaar op schoot, of gewoon in het hoofd. Ik zag weer sterrenhemels zoals ik ze als kind zag. Zo kwamen er elke dag nieuwe nummers bij. Ik schreef ook teksten waar ik nog geen muziek bij had. Verheugde mij er op een gegeven moment op om weer naar huis te gaan. Daar kon ik die teksten mooi op de vleugel zetten en zo ontstonden nieuwe nummers met piano.”

Eenmaal thuis dook hij de studio in om de liedjes op te nemen. Opnemen in de studio vind ik misschien wel het mooiste wat er is. Met een stapel nieuwe nummers de studio in om daar op de ‘band’ te krijgen wat je in de kop hebt. De euforie die gaat bruisen als een opname te gek geworden is, is wat mij betreft met niets te vergelijken.“

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe ondermeer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de Culturele Prijs van Oost Nederland en een Buma Award. Naast zijn eigen werk produceerde hij albums voor onder andere Douwe Bob, Stephanie Struijk, Herman van Veen, Rob de Nijs, Di-rect, Cuby + Blizzards en Henny Vrienten.

Gerelateerd nieuws