Meld je aan voor de nieuwsbrief:

19/02/16

Beluister het nieuwe album van Daniël Lohues

Op vrijdag 26 februari verschijnt het nieuwe album ‘Aosem’ van Daniël Lohues. Het album is vanaf nu al te beluisteren op de website van Dagblad van het Noorden.

Op Daniël Lohues’ nieuwe album staat een keuze uit songs die hij in november 2015 schreef. Hij nam ze in december op met verschillende muzikanten en speelde ook op een paar opnames alle instrumenten zelf. Daniël’s kenmerkende elektrische gitaarsolo’s geven dit nieuwe album een bijzondere lading. Zelf zegt hij over de opnames:

“Eigenlijk heb ik het net zo gedaan als eerder, toen ik thuis met een viersporenrecordertje in mijn eentje eigen muzieken opnam. Gewoon zorgen dat wat je in je hoofd hebt, dat je dat op de band krijgt”.

‘Aosem’ is vooruit te bestellen via de webshop. Op de dag van release ontvang je een gesigneerd exemplaar in huis. Vanaf 31 maart is het album ook beschikbaar op vinyl.

Bestel CD vooruitBesteld Vinyl vooruitBestel Download vooruit

Op 1 januari bracht hij via zijn eigen label Ericana Recordings als voorproefje het nummer ‘Waor Gaon We Naortoe’ uit, waarvan Daniël zelf de clip opnam.

Daniël zegt zelf over dit lied:

“Tijdens een lange nachtelijke autorit zonder specifiek doel, kwam ik aan het denken over hoe apart ‘tijd’ eigenlijk is. En hoe wij als mensen met onze tijden omgaan. Ergens op een donkere lege weg was het net of ik via een soort inwendige antenne deze nog niet bestaande song ontving. Ik hoefde alleen maar weer naar huis te rijden om het achter de piano tot werkelijkheid te maken”.

De singer/songwriter uit Erica trekt sinds februari door Nederland met zijn nieuwe theatervoorstelling. De laatste kaarten zijn via de betreffende theaters beschikbaar.

In die theatervoorstelling ‘Aosem’ speelt Daniël naast fonkelnieuwe songs ook zijn favoriete nummers van vorige albums. Ook zullen nieuwe verhalen en belevenissen, grappige avonturen en herinneringen, inkijkjes in het proces van het liedjes maken en verhalen over waar dingen vandaan komen als relativerende troost voorbij komen. En dat allemaal op de voor Daniël zo typerende manier van kijken naar de wereld. Hoewel hij dat zelf heel anders ziet.

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe ondermeer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de H.T. Buiskool trofee en de Culturele Prijs van Oost Nederland.

Gerelateerd nieuws