Meld je aan voor de nieuwsbrief:

11/09/15

Rob de Nijs steekt ‘Banger Hart’ in nieuw jasje

Dat Rob de Nijs op 72-jarige leeftijd nog steeds mee is met z’n tijd, bewijst hij door z’n samenwerking met de wereldvermaarde deejay en producer Robert Abigail. Op zaterdag 17 oktober staan beide heren samen op het op podium, tijdens het concert ‘Rob de Nijs Groots’ in de Antwerpse Lotto Arena.

“Toeval bestaat niet, ik noem het eerder de speling van het lot”, zegt Rotterdammer Robert Abigail, die inmiddels al heel wat jaren z’n thuisbasis heeft in Antwerpen. “Ik was 15 toen Rob de Nijs in 1996 een monsterhit scoorde met ‘Banger Hart’. In die tijd had ik al een bescheiden remix gemaakt van het liedje, maar meer heb ik er toen niet mee gedaan. Tot een paar weken geleden, wanneer ik door een gemeenschappelijke vriend werd voorgesteld aan Rob de Nijs. Ik vermeldde terloops dat een remix maken van ‘Banger Hart’ echt wel iets is wat ik nog wou realiseren. Het leek hem wel leuk, zeker in het licht van volgend jaar, wanneer het twintig jaar geleden is dat het liedje uitkwam. Via zijn manager bezorgde ik Rob een paar dagen later een soort van demo. Rob zelf belde mij op, helemaal enthousiast en hij stelde meteen voor om samen een nieuwe versie op te nemen, in mijn studio, wat ook gebeurd is”, zegt Abigail.

Voor Robert Abigail komen er inmiddels twee dromen uit, want naast de samenwerking met Rob de Nijs – het is overigens de allereerste keer dat Abigail samenwerkt met een Nederlandstalige artiest, in het Nederlands – , staan beide heren straks ook samen op het podium van de Lotto Arena. “Rob vroeg mij of ik het zag zitten om op 17 oktober het nummer samen te brengen op het podium. Ik heb gelukkig wat kunnen schuiven in mijn agenda, waardoor het mogelijk is.”

De nieuwe versie van ‘Banger Hart’ van Robert (Abigail) en Rob (de Nijs) is vanaf 11/09 digitaal te koop via iTunes.

Op zaterdag 17 oktober kan je in de Lotto Arena terecht voor ‘Rob de Nijs Groots’. Rob speelt er samen met z’n live bander z’n grootste hits en verwelkomt ook gastartiesten Gers Pardoel, Jan Smit en Robert Abigail. Tickets en info via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (max. €0,30/Min).

Gerelateerd nieuws