Meld je aan voor de nieuwsbrief:

12/12/17

Edison nominaties: Chef’Special, BLØF, Sue The Night, DI-RECT, Jeangu Macrooy & Wulf!

De nominaties voor Edison POP 2018 zijn bekend. Vele albums en tracks uitgekomen in 2017 zijn beoordeeld en heeft uiteindelijk tot drie nominaties per categorie geleid. AAA-namen Chef’Special, BLØF, DI-RECT, Sue The Night, Jeangu Macrooy en Wulf zijn genomineerd!

De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. De winnaars worden bekendgemaakt op 12 februari aanstaande.

AAA Nominaties Edison Pop 2018

CATEGORIE POP

Chef’Special – Amigo

Een complete popplaat met ijzersterke feestnummers, maar ook fraaie gevoeligere noten, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de hitsingles Amigo en Try again én een gedurfde, aparte track als Jungle Bookie. En allemaal hebben ze die onmiskenbare Chef’Special-sound.

CATEGORIE ROCK

Di-rect – Rolling With The Punches

Grensoverschrijdende, toekomstbepalende plaat van een groep die zichzelf al meerdere malen opnieuw uitvond. De disco op dit album, de soul, de R&B: prachtige verrijkingen van hun rockziel. Rauw en inspirerend.

Sue The Night – Wanderland

Een vooruitstrevende, fantasierijke, maar vooral ook een uitgebalanceerde, volwassen plaat met een duidelijke smoel. Sue The Night ging na het lovend ontvangen eerste album Mosaic op zoek naar haar artistieke en creatieve drive en vond die glorieus op Wanderland.

CATEGORIE NEDERLANDSTALIG

BLØF – Aan

De liefde voor muziek spat af van dit opvallend door bakermat Zeeland gekleurde karakteristieke BLØF-album, met een veelheid aan stijlen en soms karakteristiek ongrijpbaar filosofische teksten.

CATEGORIE SONG

Wulf – Mind Made Up

Hij was al te horen op een knaller van een zomerhit vorig jaar. Met zijn frisse eigen debuut Mind Made Up toonde Wulf de potentie van zijn schrijf- en zangtalent en een eigen pure sound waarmee hij een van dé airplay-hits van 2017 scoorde.

CATEGORIE ALBUM

Jeangu Macrooy – High On You

Vorig jaar werd Jeangu genomineerd als Beste Nieuwkomer en gaf hij tijdens de Edison-show een indrukwekkend liveoptreden. Zijn eerste album klinkt fris en soulvol en bevat hints naar gospel. Het zomerse geluid van titelsong High On You leverde Jeangu een bescheiden hit op die meegezongen werd op festivals en nog veel op de radio te horen is.

 

 

Edison

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.

Gerelateerd nieuws