Meld je aan voor de nieuwsbrief:

03/06/22

Engel & Paul brengen nieuwe album ‘Ooit’ uit en spelen op theaterfestival De Parade

Vandaag brengen Paul de Munnik en rapper Steven Engel onder de naam Engel & Paul hun nieuwe studioalbum ‘Ooit’ uit. Het album is onder meer te beluisteren op Spotify en tevens verkrijgbaar op CD en Vinyl. Het duo maakte onlangs ook bekend dat ze deze zomer in Eindhoven, Den Haag en Amsterdam te zien zijn op het theaterfestival De Parade.

“Niet geschoten is altijd mis” verteld Engel over hoe hij Paul de Munnik in 2016 voor het eerst benaderde voor een samenwerking. De succesvolle zanger had niet eerder gewerkt met een Hiphop artiest maar was wel nieuwsgierig naar de kruisbestuiving. In de studio bleek al snel dat de raakvlakken groter waren dan de verschillen en na een aantal gastbijdragen voor elkaars liedjes is er nu een heel album van het tweetal.

Bepakt met een gedeelde liefde voor mooie zinnen, zijn de twee verhalenvertellers op een muzikale reis gegaan die hen langs vele wegen bracht. Daar waar de wegen elkaar kruisten ontstond een nieuwe weg. De weg naar ‘Ooit’. Naast Engel & Paul zijn ook Sticks en Typhoon te horen op het album.

Met Typhoon, Maan en Thomas Acda scoorde Paul de Munnik vorig jaar nog een grote hit met het liedje ‘Als Ik Je Weer Zie’. Voor Paul is het dan ook niet de eerste keer dat hij de samenwerking zoekt met een collega artiest. “Het voelt enorm fijn dat ik op dit moment kan maken wat ik wil. Soms solo, soms met iemand anders. Ik geniet enorm van de nieuwe energie die dat geeft en volgens mij hoor je dat ook terug op ‘Ooit’”.

Komende zomer is het duo te zien op diverse festivals door het land waaronder Royal Park en het rondreizende theaterfestival De Parade waarmee ze Eindhoven (17 t/m 21 juni), Den Haag (13 t/m 17 juli) en Amsterdam (23 t/m 28 augustus) aandoen.

Gerelateerd nieuws