Meld je aan voor de nieuwsbrief:

06/10/22

Chef’Special viert 15-jarig bestaan met jubileumconcert in Ziggo Dome op zaterdag 29 april 2023

Chef’Special geeft op zaterdag 29 april 2023 een jubileumconcert in de Amsterdamse Ziggo Dome. Voor hun ‘15th anniversary’ blikt de band terug op hun avonturen, broederschap en muzikale reis. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande maandag 10 oktober 2022 om 12:00 uur via www.chefspeciallive.nl.

De Haarlemse band trapte hun jubileum onlangs af met nieuwe single ‘You And I’, waarin de groep terugblikt op vijftien jaar Chef’Special. Het concert in de Ziggo Dome is iets waar ze naar uit kijken. “Vijftien jaar ChefSpecial was een rollercoaster. Dit jubileum maakt ons trots als we terugkijken op wat we hebben meegemaakt, en tegelijk excited op wat nog komen gaat. We zitten nog bomvol plannen, waarvan onze nieuwe single You And I’ het startpunt is. De Ziggo Dome show wordt er één voor in de boeken waarin we alles uit de kast trekken om dit feest met onze fans te vieren. Cant wait!, aldus de band.

Jubileum
In hun 15-jarig bestaan ging Chef’Special van het spelen op surfcamps in 2008 naar optreden op de grootste binnen- en buitenlandse festivals en podia. In 2011 verscheen debuutalbum ‘One For The Mrs’, maar de band brak – na een seizoen als huisband van ‘De Wereld Draait Door’ in 2014 – definitief door met de hit ‘In Your Arms’ van het album ‘Passing Through’. Na hun derde werk ‘Amigo’ met de gelijknamige hitsingle verscheen twee jaar geleden ‘Unfold’, het album waar gitarist Guido Joseph voor het eerst de productie geheel voor zijn rekening nam. Vorig jaar verscheen het nummer ‘Afraid Of The Dark’, dat langzaam uitgroeit tot de grootste hit die Chef’Special tot nu toe gescoord heeft. Daarnaast gaf de Haarlemse band in Nederland uitverkochte concerten in AFAS Live, Ziggo Dome en speelde Chef’Special op festivals als Lowlands, Concert at SEA en Pinkpop. Het buitenlandse succes van de band volgde met Europese en Amerikaanse tours en festivals als Sziget, Colors of Ostrava en Rio Babel.

Vriendschap
De basis van het succes blijft de vriendschap tussen de vijf bandleden, of zoals zanger Joshua Nolet uitlegt: ChefSpecial is voor ons een plek waar we met zijn allen thuis kunnen komen en met zijn allen kunnen groeien als mens. Dit is ons wereldje, waar iedereen zich veilig voelt en zichzelf creatief kan ontplooien. Waar ik het meest trots op ben is dat we na vijftien jaar nog altijd niet op elkaar zijn uitgekeken, dat we alleen maar beter worden als band en dat we nog altijd dezelfde drive hebben als toen we startten. Nu met meer ervaring en iets meer realiteitszin. Maar de oerambitie is er nog steeds; we willen de wereld veroveren.” Het 15-jarig jubileum is dan ook de start van een periode van terugkijken op mooie successen maar ook persoonlijke momenten die de band samen heeft meegemaakt, zoals het verlies van dierbaren. Daarnaast is het ook een moment van vooruitkijken naar nieuwe muziek, de liefde en de komst van de eerste kinderen dit jaar.

Gerelateerd nieuws