Meld je aan voor de nieuwsbrief:

 • The Kik: Te boeken in kleine setting of full band!
  The Kik: Te boeken in kleine setting of full band!
 • The Kik: Exclusief te boeken voor besloten events
  The Kik: Exclusief te boeken voor besloten events
 • The Kik: Te boeken in kleine setting of full band!
  The Kik: Te boeken in kleine setting of full band!
 • The Kik: Exclusief te boeken voor besloten events
  The Kik: Exclusief te boeken voor besloten events
 • The Kik: Te boeken in kleine setting of full band!
  The Kik: Te boeken in kleine setting of full band!

Offerte

Vul hieronder de gegevens met betrekking tot uw evenement in en we nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

Gegevens aanvrager

Gegevens optreden/evenement

The Kik

The Kik, Neerlands bekendste Nederbietband uit Tilburg/Rotterdam/Veenendaal werd begin 2011 opgericht. De band bestaat uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Kees Schaper, Arjan Spies en Paul Zoontjes. Hun muziek is beïnvloed door de merseybeatbands uit de jaren zestig. Ook het instrumentarium van de band verwijst naar die tijd: vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker.

The Kik is terug van weggeweest, met het nieuwe album ‘Bal Populaire’, dat op 29 maart verschijnt bij Excelsior Recordings. Daarop bezingt frontman Dave Von Raven de universele thema’s des levens: de liefde, de dood, de dingen die we beter niet zouden kunnen doen maar waar we toch steeds weer aan toegeven. Hij hield zich de afgelopen tijd minder bezig met de actualiteit, maar richtte zich voornamelijk op lichtere, persoonlijke onderwerpen.

Een verzameling levensliederen, waarvoor Von Raven voor het eerst bijna alle tekst en muziek zelf schreef. Er duiken enkele bewerkingen van oudere songs op, maar ‘Bal Populaire’ is toch vooral een Kik-plaat. Opgenomen in de Telstar Studio’s in Weert.

Op het album klinkt in alles de liefde voor het Nederlandse levenslied door. De nieuwe songs staan bol van de klassieke beeldspraak die we kennen van het genre: het café op de hoek, de wijsheden van je grootouders, herinneringen aan lang vervlogen tijden en de aantrekkingskracht van die ene bijzondere persoon. De titel van ‘Daggie Niet Gelachen’ refereert aan de levenslessen die Von Raven van zijn oma meekreeg en is – zo zou je kunnen stellen – het lijflied van Dave. ‘Alleen Nog Maar Alleen’ is, hoewel atypisch voor The Kik, een variant op een beproefd songrecept: een breuk tussen twee mensen die elkaar niet meer kunnen luchten of zien.

Naast de voornamelijk originele nummers op ‘Bal Populaire’ blaast Von Raven ook een paar oudere songs nieuw leven in: ‘Signorita’ is een vurige cover van een obscuur Vlaams liedje uit de jaren 60, ooit door Harry Silver, Frans Vrancken en Jenny Dils neergepend, en op ‘Kleine Nico’, eerder uitgevoerd door Johnny Jordaan, wordt gebruikgemaakt van een nooit uitgebrachte demo van Johnny Hoes. Daarmee onderstreept The Kik zijn schatplichtigheid aan de oude garde van het vaderlandse lied, maar Von Raven drukt meer dan ooit zijn eigen stempel. ‘Bal Populaire’ laat een nieuwe generatie kennismaken met de oer- Hollandse traditie van het levenslied en heeft de potentie om een geheel nieuw publiek aan het genre te binden.

‘Bal Populaire’ verschijnt op 29 maart bij Excelsior Recordings. Op 4 april begint de band aan een uitgebreide theatertour die in het teken staat van de nieuwe plaat.

Prijs The Kik boeken?

Agents After All AAA2010 is het directe en exclusieve boekingsbureau voor de besloten boekingen van The Kik. Wil je The Kik boeken voor een optreden op je personeelsfeest, bedrijfsevenement, productintroductie, relatie-event of privéfeest? Neem dan contact op met artiestenbureau en Evenementenbureau Agents After All AAA2010.

Radar Agency verzorgt exclusief de openbare boekingen voor The Kik. Wil je The Kik boeken in jouw zaal, festival of evenement? Neem dan contact op met Radar Agency: Jaap de Waart

Boekingsmogelijkheden

 • Live Band
 • Akoestische set
 • Akoestische set (duo)
 • Gastsolisten (duo)

Social media The Kik

Twitter

Video

Nieuws The Kik