Meld je aan voor de nieuwsbrief:

21/02/22

The Kik hertaalt Songfestivalhits

‘Stuk voor stuk wereldhits die je dagelijks om je heen hoort, maar dan vrij vertaald in je moerstaal’

Aldus Dave Von Raven over het nieuwe album van zijn band, waarvan vanavond bij Beau op RTL 4 de eerste single in premiere gaat. Een Beetje van Teddy Scholten figureert uiteraard ook in de grootschalige theatertour die op 4 maart start.

‘The age of the thuiscafeetjes. Na het verdwijnen van het laatste café van Ooltgensplaat, bouwde ik in mijn eeuwigdurende zoektocht en honger naar ambiance een café achter m’n huis. Tijdens de eerste lockdown deden we onze livestreams vanuit dit cafeetje. Een Beetje gaat over die periode, waarin er wel eens een drankie teveel werd genuttigd en we zo keurignetjes de Corona buiten hielden, want het virus houdt niet van gezelligheid en zéker niet van alcohol.’ – Dave von Raven

Het nummer is een voorbode naar The Kik Hertaalt Eurovisie. Op het nieuwe album, dat verschijnt op 22 april, neemt de Rotterdamse band een ieder mee langs ouder- en nieuwerwets Songfestivalmateriaal. Origineel, rijk georchestreerd en briljant uitgevoerd zoals alleen The Kik dat kan.

The Kik speelt vanavond live bij Beau, alwaar het idee vorig jaar ontstond. De band hertaalde op uitnodiging van de talkshow bekende Eurovisie Songfestival hits rond de afgelopen editie vanuit Rotterdam. The Kik slingerde deze op de spreekwoordelijke band en bracht de vijf hertalingen als een EP uit. Dit smaakte naar meer. Al jaren steekt Dave von Raven zijn fascinatie en liefde voor het bekendste muziekfestival van (in ieder geval) Europa, niet onder stoelen of banken. En dan met name die voor de kwalitatief hoogstaande popsongs. Denk aan ABBA, France Gall, Maggie MacNeal en aan The Common Linnets, maar ook aan Dana International en Bucks Fizz.

The Kik Hertaalt Eurovisie verschijnt 22 april in drie vormen: CD, LP en digitaal via Excelsior Recordings.

Gerelateerd nieuws