Meld je aan voor de nieuwsbrief:

18/02/22

Van Dik Hout brengt nieuwe single ‘Op De Golven Dansen Wij’ uit en kondigt tour aan

Vandaag brengt Van Dik Hout voor het eerst sinds 2019 nieuwe muziek uit. Het liedje ‘Op De Golven Dansen Wij’ is het resultaat van een bewogen jaar voor de band.  Het liedje is te beluisteren op onder andere Spotify. De band kondigt ook een tour aan waarin ze dit voorjaar in akoestische setting op het podium staan door heel Nederland. Kaarten zijn inmiddels in de verkoop gegaan via www.vandikhout.nl.

Van Dik Hout mocht het afgelopen jaar ‘De Gouden Harp’ in ontvangst nemen, maar moest ook afscheid nemen van bandlid en drummer Oscar Kraal. Het overlijden van Oscar vormt de inspiratie voor de nieuwe single ‘Op De Golven Dansen Wij’. Een lied over het lot en het leven. Waar er vol liefde wordt teruggekeken, worden er door de band ook weer nieuwe wegen ingeslagen. Zo reisde Van Dik Hout af naar Berlijn om samen met producer Niels Zuiderhoek deze nieuwe single op te nemen en een nieuw muzikaal hoofdstuk te schrijven.

Van Dik Hout is trots op hun muzikale verleden maar blijft vooral vooruitkijken. De komst van nieuwe muziek gaat gepaard met de aftrap van een intieme tour langs verschillende Nederlandse theaters. In een akoestische en intieme setting speelt Van Dik Hout een overzicht van hun indrukwekkende oeuvre in de theaters. In tijden waarin live-muziek niet vanzelfsprekend is gebleken herontdekte de band de magie van het optreden in een kleine en intieme setting. Dit is zo goed bevallen dat ze komend voorjaar op deze wijze een select aantal akoestische shows zullen spelen. Zanger Martin Buitenhuis: “We kwamen tot de conclusie dat we alleen met ons vieren op plekjes kunnen spelen waar we normaal niet meer komen. Net als vroeger, instrumenten achter in de bus en gaan!”

De kaartverkoop voor deze tour is reeds van start gegaan via de verschillende theaters:

Vrijdag 18 FEB – CULTURA, EDE
Zaterdag 12 MRT – DE WEIJER , BOXMEER
Donderdag 17 MRT – THEATER TWEE HONDJES , HELLEVOETSLUIS
Vrijdag 18 MRT – THEATER AAN DE SLINGER , HOUTEN
Vrijdag 25 MRT – PHILHARMONIE , HAARLEM
Zaterdag 26 MRT – WILMINKTHEATER , ENSCHEDE
Zaterdag 2 APR – THEATER DE BEUN, HEILOO
Donderdag 7 APR – BRESTHEATER, BRIELLE
Vrijdag 8 APR – THEATER SNEEK, SNEEK
Woensdag 13 APR – DE POORTERIJ , ZALTBOMMEL
Vrijdag 15 APR – ECI CULTUURFABRIEK, ROERMOND

Gerelateerd nieuws