Meld je aan voor de nieuwsbrief:

23/09/21

Jennie Lena sings Michael Jackson. Nieuw album en nieuwe tour

Voor Jennie Lena komt dit jaar een langgekoesterde droom uit: Een nieuw album genaamd ‘Jennie Lena sings Michael Jackson’, waarop ze in de USA samen heeft gewerkt met een aantal voormalig muzikanten van de overleden King of Pop. Tony Newton, de bassist van de Jackson Five, Sylvester Rivers, de toetsenist die in de early 80’s vaak op tour was met The Jacksons. Wellicht de meest bekende is gitarist Jennifer Batten, de vrouw met de grote blonde bos haar die speelde met Michael Jackson op alle drie zijn grote wereldtournees van 1987 tot en met 1997. Dit album is een ode aan Michael en brengt Jennie op haar geheel eigen wijze.

Dat het repertoire van Jackson haar op het lijf is geschreven was al langer bekend. De track ‘Who’s loving you’ van the Jackson Five zong Jennie een aantal jaar geleden in The voice of Holland en is inmiddels meer dan 50 miljoen keer bekeken via YouTube. De 15 nummers op het album zijn deels opgenomen in de USA en deels in Nederland. Lena produceerde de songs samen met producer Patrick Drabe. Jennie: “Je moet Michael songs uiteraard niet proberen na te doen, dus ik heb mijn eigen flavour aan het album gegeven en het ook vocaal op mijn eigen manier gedaan”.

I wanna be where you are (eerste single)
De eerste single ‘I wanna be where you are’ verschijnt 24 september  en het album zal 15 oktober het licht zien op alle streaming portals en vinyl. Het album bevat naast de single bekende songs als Ben, PYT, Lady In My Life en Heartbreak Hotel. De track I just can’t stop loving you is een prachtig meerstemmige versie geworden samen met Trijntje Oosterhuis en Shirma Rouse. Candy Dulfer is te horen op de versie van Rock with you.

Jennie Lena:
“Al sinds dat ik een klein meisje was ben ik een enorme Michael Jackson fan. De stem van de jonge Michael was altijd mijn grootste inspiratie en zo ontdekte ik als kind tijdens het zingen van zijn nummers mijn eigen stemgeluid. Zijn muziek en vocale inspiratie zitten in mijn DNA verweven en dit album komt regelrecht uit mijn hart. Ook ben ik zeer vereerd dat mijn grote held Jennifer Batten meespeelt. Als kind had ik posters in mijn kamer hangen waar Michael en zij samen op het podium stonden op te treden. Ze was als een out of this world-entiteit voor mij. En nu, 25 jaar later, blijkt ze ook gewoon een mens te zijn met een e-mailadres. Mijn platenlabel heeft haar benaderd met een paar filmpjes van mij en we kregen een mail terug dat ze graag met me wilde werken en me een ‘Bad Ass’ vond. Ik heb wel even een paar gaten in de lucht gesprongen ja”!

Jennifer Batten over Jennie Lena
“I saw the Jennie’s videos and I was like: Wow, this is real! She had one of those performances where there were several times during that you get chills. There are people that pláy music, people that play át music and there’s people that áre music. And when you reach that level… that’s a whole other level where you can reach people beyond words. You can’t reproduce that, you can’t teach somebody to do that, it’s just something that you have within you. Working on her album is really fun cause I know the level of her artistry and it makes me wanna step up and do the best that I can and give all the options possible”.

Tony Newton
Bassist Tony Newton speelt bas op een aantal nummers. “Ik kwam als kind voor het eerst in aanraking met MJ’s muziek via een LP die ik van mijn ouders kreeg. Hier stonden Jackson 5 nummers Ik was onwijs geraakt door de muzikale rijkdom en zat dan altijd in het donker in mijn kamer de liedjes op volume 10 te luisteren. Één van mijn favoriete Jackson 5 songs is I Wanna Be Where You Are. Ik dacht op een dag: Wie doet daar eigenlijk de bas? Tony’s naam had ik vroeger al bij de credits zien staan. Ik dacht laten we kijken of hij nog leeft? We hebben contact met hem gezocht en hij bleek 1 van de weinigen te zijn van de Motown muzikanten die ook nog steeds echt muziek maakt en actief is. Ik heb een hele toffe tijd met hem gehad in zijn studio in Los Angeles.

Hij is al ver in de 70 maar stuiterde met de energie van een twintiger zijn studio door. Zijn muzikaliteit is nog steeds on point. Hij komt eigenlijk uit Detroit Michigan, heeft veel voor Motown gewerkt en speelde bas bij Jackson 5 hits als ABC, I’ll be there, Never Can Say Goodbye en Got To Be There. En toen zat ik daar opeens I wanna be where you are op te nemen met dezelfde bassist waar ik als kind naar luisterde op de Jackson platen. Dat voelde zo surreëel.”

Tony Newton over Jennie
“I’m very happy to be working with Jennie, her spirit and her energy: she’s the type of artist that inspires me”. Naast het album zal Jennie Lena vanaf oktober dit jaar tot en met januari 2022 een semi-unplugged eerbetoon brengen aan Jackson in een intieme setting in het theater. Samen met haar dynamische band zorgt de eigenzinnige zangeres zorgt met haar natuurlijke charmes voor een avond vol humor en magie.

Jackson feiten
Het is volgend jaar, 25 jaar geleden dat Jackson startte met zijn legendarische History World, waar Jennifer Batten uiteraard ook onderdeel van was. Het is dit jaar twaalf jaar geleden dat Michael Jackson overleed. Hij zou in 2021 de leeftijd van 63 jaar hebben behaald. Het is 55 jaar geleden dat Michael Jackson samen met zijn broers de Jackson. Five startte. Volgend jaar is het de 40ste verjaardag van Thriller, het meest succesvolle Michael Jackson album aller tijden. De zanger verkocht in totaal een kleine 200 miljoen albums wereldwijd exclusief digitale downloads en streaming.

Gerelateerd nieuws