Meld je aan voor de nieuwsbrief:

28/10/21

Jennie Lena brengt Michael Jackson Tribute Album uit

Voor Jennie Lena komt dit jaar een langgekoesterde droom uit: Een nieuw album genaamd ‘Jennie Lena sings Michael Jackson’, waarop ze in de USA samen heeft gewerkt met een aantal voormalig muzikanten van de overleden King of Pop.

Het album is vorige week uitgebracht en kan rekenen op razend enthousiaste reacties in o.a. De Telegraaf, 100% NL Magazine en Linda Magazine. Het album en 1e single ‘I Wanna Be Where You Are’ worden ondersteund door Radio 2 en Radio 5 en Jennie is komende tijd veelvuldig in de media te zien ter promotie van haar nieuwe album.

Zoals Tony Newton, de bassist van de Jackson Five, Sylvester Rivers. De toetsenist die in de early 80’s vaak op tour was met The Jacksons. Wellicht de meest bekende is gitarist Jennifer Batten, de vrouw met de grote blonde bos haar die speelde met Michael Jackson op alle drie zijn grote wereldtournees van 1987 tot en met 1997. Dit album is een ode aan Michael en brengt Jennie op haar geheel eigen wijze.

Dat het repertoire van Jackson haar op het lijf is geschreven was al langer bekend. De track ‘Who’s Loving You’ van the Jackson Five zong Jennie een aantal jaar geleden in The voice of Holland en is inmiddels meer dan 50 miljoen keer bekeken op YouTube. De 15 nummers op het album zijn deels opgenomen in de USA en deels in Nederland. Lena produceerde de songs samen met producer Patrick Drabe. Jennie: “Je moet Michael songs uiteraard niet proberen na te doen, dus ik heb mijn eigen flavour aan het album gegeven en het ook vocaal op mijn eigen manier gedaan.

Jennie Lena is een eersteklas vocalist & live performer en groeide op met een rijk palet aan muzikale stijlen: Soul, Rhythm & Blues, Gospel en Funk. Na haar doorbraak 6 jaar geleden dankzij The Voice of Holland bracht Jennie drie eigen albums uit.  Internationale blogs als 9Gag, Diply, the Huffington Post en LikeMag schreven lovend over haar en sterren als Robin Thicke, Kelly Clarkson, Adam Levine, Tyler Perry en Nia Long deelden Jennie’s muziekvideo’s op social media.

Momenteel speelt Jennie Lena een uitgebreide theatertour. Daarnaast zijn er uiteraard ook mogelijkheden voor besloten events. Jennie Lena is te boeken met haar live band, in akoestische setting , solo met tape of als gastsoliste bij andere bands of orkesten. Informeer naar de mogelijkheden!

Gerelateerd nieuws