Meld je aan voor de nieuwsbrief:

28/03/14

Jacqueline Govaert komt op 1 binnen in Album Top 100

Jacqueline Govaert komt deze week binnen op de hoogste positie van de Album Top100. ‘Songs to Soothe’ is het tweede solo album van Jacqueline Govaert en de eerste die de top van de hitlijst bereikt.  Tevens werd vandaag een show in Paradiso op 20 september aangekondigd.

Jacqueline: “Dit is een hele belangrijke plaat voor mij, ik heb er lang en intensief aan gewerkt. Het is het beste wat ik nu had kunnen maken en dan is het echt fantastisch om ‘m zo bovenaan de lijst te zien prijken!”

Songs to Soothe

Voor haar tweede album ‘Songs to Soothe’ putte Jacqueline nadrukkelijk inspiratie uit het tweede album van Carole King, dé standaardplaat voor elke vrouwelijke singer-songwriter. Op ‘Songs to Soothe’ gaat Jacqueline terug naar de basis, alleen achter haar piano. In de zomer van 2013 vertrekt Jacqueline voor zeven weken naar Los Angeles om de plaat op te nemen op bij Mitchell Froom. Froom werkte met o.a. Paul McCartney, Ron Sexsmith, Elvis Costello, Crowded House, Sheryl Crow en liet haar opnemen met muzikanten die speelden met o.a. Jackson Browne, Todd Rundgren en Dolly Parton.

Show in Paradiso

De tour van Jacqueline Govaert in Nijmegen, Utrecht, Tilburg en Rotterdam is inmiddels uitverkocht. Vandaag is bekend geworden dat ze op 20 september haar weg zal vervolgen naar de grote zaal van Paradiso. De kaartverkoop voor dit concert start op zaterdag 29 maart om 10.00 uur.

In de woonkamer

In haar eigen huis speelde Jacqueline Govaert onlangs een bijzondere live versie van het liedje ‘Simple Life’. Bekijk de bijzonder versie hier:

‘Songs To Soothe’ verscheen vrijdag 21 maart. Het album is te beluisteren in Spotify en verkrijgbaar via iTunes en bol.com.

Gerelateerd nieuws