Meld je aan voor de nieuwsbrief:

27/09/21

Gouden Harp voor Van Dik Hout voor bijdrage aan de muziekindustrie

Van Dik Hout heeft de Buma Gouden Harp 2021 gewonnen voor hun belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie in de afgelopen 27 jaar. De band neemt de award op maandag 20 september a.s. in ontvangt tijdens de Buma Awards uitreiking.

Hun combinatie van poëtische teksten met rockmuziek spreekt nog steeds een ongekend breed publiek van meerdere generaties aan. En als je als band met je tekst in de Dikke Van Dale wordt opgenomen, dan heb je een uitzonderlijke prestatie geleverd.” aldus Bernard Kobes van Buma/Stemra.

Daarnaast schrijft de jury dat de band een cruciale rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van rockmuziek van eigen bodem door er destijds voor te kiezen Nederlandstalige muziek te schrijven. Daarmee inspireerde de band een volgende generatie artiesten.

Zanger Martin Buitenhuis over het winnen van de Gouden Harp: “We gaan niet op onze lauweren rusten, sterker nog: we kunnen niet anders dan doorgaan. Dat is ons lot. Ik hoor wel eens: mooi dat jullie hobby jullie werk is geworden. Maar dat klopt niet. Muziek maken is geen postzegels verzamelen, het is onze passie.’’

Dit najaar brengt Van Dik Hout een nieuwe single uit en gaat de band op tour.

Gerelateerd nieuws