Meld je aan voor de nieuwsbrief:

13/11/20

Douwe Bob brengt single ‘Hold On’ uit als hart onder de riem voor ouders met gepeste kinderen

Douwe Bob heeft vandaag zijn nieuwe nummer ‘Hold On’ uitgebracht. Het liedje is bedoeld als steun in de rug voor ouders die hun kind gepest zien worden. ‘Hold On’ is te beluisteren op de bekende streamingplatforms.

Het is niet de eerste keer dat het thema pesten door Douwe Bob bezongen wordt, maar nog nooit deed hij het vanuit dit perspectief.

“’Hold On’ is geschreven met in gedachten een vriend wiens dochter gepest is, dat lijkt me het zwaarste wat er is. Toen ik het had geschreven besefte ik me ineens ook hoe het voor mijn ouders moet zijn geweest omdat zij dit ook mee hebben moeten maken. Toch wil ik met dit liedje zeggen dat het beter wordt dus: Hou vol, oftewel ‘Hold On’”.

Het nummer is de eerste single van het nieuwe album van Douwe Bob dat volgend jaar zal uitkomen. “Toen ik het album terugluisterde viel me ineens op dat ik met veel van de liedjes de mensen probeer te troosten. Ik hoop dat iedereen dat voelt als ze naar de muziek luisteren, maar het mooiste als muzikant is natuurlijk om dat live voor de mensen te mogen doen. Dat kan helaas nu niet dus heb ik twee weken terug bedacht om symbolisch bij één fan langs te gaan waarvan haar kind in het verleden gepest is geweest. Ik hoop op deze manier toch een beetje troost te kunnen bieden in deze gekke tijden.” Het resultaat van deze bijzondere ontmoeting is hier terug te zien. Douwe Bob – Hold On (voor Saskia in de Leidsche Schouwburg)

Douwe Bob scoorde hits als ‘Hold Me’, ‘Multicoloured Angels’ en ‘Shine’. Met het liedje ‘Slow Down’ deed hij mee aan het Eurovisie Songfestival. De zanger uit Amsterdam won drie Edisons in zijn carrière en heeft een gewaardeerde live-reputatie opgebouwd op festivals als Pinkpop en Concert at SEA.

Gerelateerd nieuws