Meld je aan voor de nieuwsbrief:

 • Exclusief bij Agents After All AAA2010: Van Dik Hout
  Exclusief bij Agents After All AAA2010: Van Dik Hout
 • Van Dik Hout: Ook in akoestische setting te boeken!
  Van Dik Hout: Ook in akoestische setting te boeken!
 • Exclusief bij Agents After All AAA2010: Van Dik Hout
  Exclusief bij Agents After All AAA2010: Van Dik Hout
 • Van Dik Hout: Ook in akoestische setting te boeken!
  Van Dik Hout: Ook in akoestische setting te boeken!

Offerte

Vul hieronder de gegevens met betrekking tot uw evenement in en we nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

Gegevens aanvrager

Gegevens optreden/evenement

Van Dik Hout

Sinds hun doorbraak in 1994 staat de band Van Dik Hout aan de top met hun pure rock en poëtische teksten. Destijds ontketenden ze met ‘Stil In Mij’ een hausse in de Nederlandstalige muziek en ook nu nog is Van Dik Hout een bepalende factor in de Nederpop. 

Er zijn maar weinig bands die het meer dan een kwart eeuw volhouden. Het aantal bands dat na zo’n periode nog altijd met de gretigheid van een jonge hond musiceert, is helemaal op één hand te tellen. Van Dik Hout is zo’n zeldzaamheid. Een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden, maar altijd vooral vooruit is blijven kijken.

Wie de geschiedenis van de Nederlandstalige muziek bekijkt, ziet in de jaren negentig een vacuüm ontstaan. Oudgedienden doen hun ding nog wel, maar voor jonge bands is Nederlandstalig musiceren in die tijd niet bepaald hip. Wars van trends koppelt Van Dik Hout in 1994 een modern rockgeluid aan pakkende Nederlandstalige teksten. Het slaat in als een bom. Hits als Stil In Mij en Alles Of Niets groeien uit tot lijfliederen van een generatie, het debuutalbum wordt een onvervalste klassieker. Met de albums en hits die volgen weet Van Dik Hout altijd de tijdsgeest te vangen. Ook wisten ze steevast op cruciale momenten een muzikaal stempel te drukken. Of het nu tijdens optredens op grote festivals als Pinkpop, Lowlands of Concert at SEA was, met eigen shows, tijdens muziekprijzengala’s, met de laatste significante muzikale bijdragen van Herman Brood (de single Pijn), of tijdens het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima. Van Dik Hout was er steeds bij en kleurde het collectieve geheugen met hun muziek.

Van Dik Hout blijkt een pioniersrol te hebben vervuld. Nederlandstalig is in de Nederlandse muziek de norm en jonge muzikanten die zijn opgegroeid in die periode – van hitduo Suzan & Freek tot nummer 1-rapper Snelle, noemen het werk van Van Dik Hout een inspiratiebron. In 2021 ontvangt de band de Gouden Harp vanwege de grote en belangrijke bijdrage aan de muziekindustrie gedurende ruim 25 jaar. “Als je even afstand neemt om te zien waar je staat en wat je hebt bereikt, ga je ineens dubbel en dwars beseffen wat je in handen hebt”, aldus Martin Buitenhuis. “Er zijn jaren geweest dat we ons ding deden en er verder niet bij nadachten. Het besef dat we impact hebben gemaakt en generaties na ons hebben beïnvloed, is prachtig. Het heeft ons doen opleven en het geeft extra energie.”

Van Dik Hout: Nederpop Classics set
Uitsluitend voor de besloten markt is Van Dik Hout ook te boeken met een Nederpop Classics set. Een unieke combinatie van de grootste hits van Van Dik Hout en de allergrootste Nederpop klassiekers. Van Ramses Shaffy en Armand tot Andre Hazes, Doe Maar, The Scene en alles daar tussen in.

Prijs Van Dik Hout boeken?

Agents After All AAA2010 is het directe en exclusieve boekingsbureau voor de besloten boekingen van Van Dik Hout. Wil je Van Dik Hout boeken voor een optreden op je personeelsfeest, bedrijfsevenement, productintroductie, relatie-event of privéfeest? Neem dan contact op met artiestenbureau en evenementenbureau Agents After All AAA2010.

Agents After All verzorgt exclusief de openbare boekingen voor Van Dik Hout. Wil je Van Dik Hout boeken in jouw zaal, festival of evenement? Neem dan contact op met Agents After All: Stefan Bruinsma

Boekingsmogelijkheden

 • Live Band
 • Akoestische setting
 • Trio bezetting

Social media Van Dik Hout

Twitter

Video

Nieuws Van Dik Hout