Meld je aan voor de nieuwsbrief:

 • Nieuw & Exclusief bij Agents After All AAA2010: Elize
  Nieuw & Exclusief bij Agents After All AAA2010: Elize
 • Te boeken in verschillende settings!
  Te boeken in verschillende settings!
 • Tape, akoestische setting, presentatie of gastsoliste!
  Tape, akoestische setting, presentatie of gastsoliste!
 • Uptempo tape-optredens incl. 2 danseressen!
  Uptempo tape-optredens incl. 2 danseressen!

Offerte

Vul hieronder de gegevens met betrekking tot uw evenement in en we nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

Gegevens aanvrager

Gegevens optreden/evenement

Elize

Hoewel ze alweer twee jaar terug is op Nederlandse bodem, was zangeres Elize de acht jaar daarvoor uit de Nederlandse schijnwerpers verdwenen: ze woonde én werkte in Los Angeles. Nu is ze niet alleen fysiek, maar ook muzikaal weer helemaal terug: met een single, Say Goodbye, en bergen nieuwe plannen.

De basis voor Say Goodbye werd daar in Amerika eigenlijk al gelegd, vertelt Elize. “Vorig jaar ging ik terug naar de VS voor een schrijftrip en werkte onder meer met Erica Driscoll, van de band Blondfire. Toen ik net in LA woonde, had ik al eens met haar geschreven en een zin van toen is me altijd bijgebleven: ‘I’ll be back when the winter’s warm and the rain is nice and dry’. Die hebben we, in iets andere vorm, gebruikt voor wat uiteindelijk Say Goodbye werd. Het nummer gaat over een gebroken hart: dat je veel om iemand geeft, maar diegene toch verlaat omdat je beseft dat de relatie giftig is. Ik moet wel zeggen: omdat ik zelf al een paar jaar heel gelukkig ben in de liefde (Elize heeft een relatie met Hedwiges Maduro), vond ik het nog best moeilijk om die tekst af te schrijven!”

Kenden we Elize voorheen vooral van echte dancenummers, haar nieuwe single heeft – hoewel het nog steeds een onvervalst, aanstekelijk popliedje is – ook een beetje een country vibe. “Daar blijkt mijn stem zich goed voor te lenen”, aldus de zangeres. Haar puur elektronische geluid van vroeger heeft ze ingeruild voor echte instrumenten: in dit geval gitaar en viool, de laatste ingespeeld door een vriendin uit LA.

Hoewel ze dus een aantal jaar uit ons Nederlandse blikveld verdwenen was, kent een beetje muziekliefhebber Elize en haar geschiedenis. Die begon al vroeg: komend uit een muzikale familie waarvan leden zelfs in bekende bands zaten als The Blue Diamonds en Ekseption, vertoonde de kleine Elize al vroeg muzikale aanleg. Piepjong begon ze bij een koortje in Bussum, zat daarnaast op dwarsfluit- en pianoles en werd op haar achtste aangenomen bij Kinderen voor Kinderen, waar ze tot haar veertiende bleef. Ze maakte er een onuitwisbare indruk als vertolkster van Het Tietenlied.

Nadat in 2004 haar eerste single Shake uitkwam, ging het snel. Ze werd meteen 538 Dancesmash en klom met de opvolger Automatic nog hoger de hitlijsten in. Into Your System, I’m No Latino, Itsy Bitsy Spider… Elize scoorde met een reeks van dance-singles, maakte twee albums en was een populaire ‘gast’ (en posterkandidate!) in jongerenbladen als Hitkrant. Daarnaast fungeerde ze als presentatrice van populaire programma’s als So You Think You Can Dance en de Kids Top 20.

Maar na vijf jaar succes kwam het bericht dat elke zangprofessional vreest: na een druk jaar raakte Elizes stem overbelast en werd haar na onderzoek door de KNO-arts verteld dat ze een aangeboren afwijking aan haar stemband had. Of ze na de benodigde operatie ooit weer zou kunnen zingen, was nog maar de vraag… In elk geval moest ze een lang revalidatietraject in, en vanaf absolute stemrust langzaam weer alles opbouwen. Haar agenda werd volledig leeggemaakt, wat Elize de kans gaf om te doen wat ze al lang wilde: naar Amerika! Eigenlijk ging ze voor drie maanden – en bleef uiteindelijk acht jaar weg. Ook daar in de VS stond bijna alles in het teken van de muziek: ze schreef liedjes met veel verschillende mensen en maakte nummers voor televisieprogramma’s. “Er ging een wereld voor me open”, lacht Elize: “Ik wist helemaal niet dat die business bestond! Maar mijn liedjes zijn gebruikt voor bekende programma’s als Queer Eye, Dance Moms, X Factor en FOX Sports.” Ook in Los Angeles deed Elize presentatie- en modellenwerk. Nadat haar stem op wonderbaarlijke wijze genas, pakte ze ook het zingen weer op. Via de Nederlandse Rachel Grace werd ze ‘ingelijfd’ bij de band Saga Strings. “Vier coole chicks met violen en cello, en daar mocht ik bij zingen”, kijkt Elize tevreden terug. “Met z’n vijven zijn we de hele wereld over gereisd, dat was te gek.”

Het was weer even wennen toen ze in het voorjaar van 2018 besloot terug te keren naar Nederland. Voor haar gevoel moest ze na haar lange afwezigheid grotendeels weer opnieuw beginnen. “Ik ben zo lang weggeweest dat er een hele generatie is die me niet kent. Toen ik net terug was, ben ik bij meerdere coverbands gaan zingen om weer zanguren te maken en muzikanten te leren kennen. Van daaruit ben ik mijn carrière weer gaan opbouwen. Ik heb een nieuwe manager gezocht en een show in elkaar gezet, met muziek, maar ook danseressen, kleding, choreografieën… alles erop en eraan.”

En met succes: in eigen beheer gaf Elize al twee singles uit, Bad Girl en Always On My Mind. Al snel bleek dat mensen haar heus niet waren vergeten: zo zong ze bij Radio 538 en trad ze op bij de Miss Nederland verkiezing en Gay Pride zowel in Amsterdam als op Gran Canaria. Met behulp van platenlabel Redline Music en haar nieuwe single Say Goodbye maakt ze haar nieuwe start nu compleet.

Elize is weer volop beschikbaar voor optredens en is te boeken voor uptempo tape-optredens inclusief 2 danseressen met een mix van haar grootste hits, uptempo medleys van Rihanna, Madonna, Calvin Harris en tracks van o.a. Robin Thicke en Gloria Estefan.

Daarnaast is Elize ook beschikbaar voor akoestische optredens met toetsen & violiste, als gastsoliste of voor presentatie / hosting. Informeer naar de mogelijkheden!

Prijs Elize boeken?

Agents After All AAA2010 is het directe en exclusieve boekingsbureau voor de boekingen van Elize. Wil je Elize boeken voor een optreden? Neem dan contact op met artiestenbureau en evenementenbureau Agents After All AAA2010.

Boekingsmogelijkheden

 • Tape optreden
 • Akoestische setting
 • Presentatie / hosting
 • Gastsoliste

Social media Elize

Twitter

Video

Nieuws Elize