Meld je aan voor de nieuwsbrief:

02/10/19

Veldhuis & Kemper hebben de mooiste songtekst van Nederland!

“Want de allermooiste bloemen groeien vlak langs het ravijn, en om die te kunnen plukken moet je durven bang te zijn.” Deze zin uit het nummer Ravijn van Veldhuis & Kemper is de állermooiste zin uit een Nederlands liedje.

De hele maand september hebben de luisteraars van 100% NL de mooiste songteksten kunnen insturen. Uit deze inzendingen bleef een ‘shortlist’ van twaalf liedjes over waar vervolgens weer op gestemd kon worden. Er kwamen duizenden stemmen binnen en de top drie was tot het einde een nek-aan-nek-race. De Frank Boeijen Groep en Acda en De Munnik eindigden op de tweede en derde plek.

 

Richard Kemper: “Joh, doe eens normaal! Holy shit, wat geweldig zeg! Als je dit lijstje ziet, dan had ik nooit gedacht dat we zouden winnen. Ik ben er echt een beetje stil van…”

 “Het is eigenlijk een autobiografische tekst.” Vertelt Remco Veldhuis over de inspiratie van de songtekst. “We hebben beide de neiging om -wanneer het spannend wordt- iets over te slaan. Als het pijnlijk wordt, als het begint te schuren en de moeite waard begint te worden, dan wordt iets aantrekkelijk. Het is een natuurlijk reflex om dan juist weg te lopen. Maar als je je omdraait en bang durft te zijn, dan kunnen er juist heel mooie dingen gebeuren. Omdat we zelf door hebben durven gaan daar waar het eng werd, kwamen er juist mooie dingen op ons pad.”
Richard Kemper vult aan: “Na onze voorstellingen krijgen we ook vaak positieve reacties. Zelfs een verhaal van iemand die uit de kast is gekomen. Maar ook mensen die hun baan hebben opgezegd of hun baas in het gezicht hebben uitgelachen. Er zijn veel mensen die door deze tekst een extra zetje hebben gekregen. Dat is absoluut niet iets wat ik had verwacht met dit liedje!”
Op een tegeltje
Chantal Hutten, DJ op 100% NL vertelt: “Dat de tekst van Veldhuis & Kemper heeft gewonnen vind ik een heel bijzondere afsluiter van de Top van de Nederpop maand! Ravijn is een relatief nieuw liedje vergeleken met de nummers twee en drie, die toch wel onder de klassiekers geschaard kunnen worden. Daarom vind ik het extra leuk dat juist deze tekst door de luisteraars van 100% NL is verkozen tot mooiste songtekst van Nederland. Desalniettemin vind ik het ook een terechte winnaar! Het is een heel betekenisvol liedje en specifiek, deze zin zou zo op een tegeltje kunnen.”

Gerelateerd nieuws