Meld je aan voor de nieuwsbrief:

24/06/16

Umoja van BLØF voor het eerst uit op vinyl

Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van Umoja brengt Music On Vinyl, in samenwerking met Universal Music, het album van BLØF voor het eerst uit op vinyl. Het dubbelalbum is opnieuw gemastered voor 180 grams audiophile vinyl en bevat naast de dertien originele nummers ook vier bonustracks: “Regen”, “Zie Mij” en de speciale akoestische versies van “De Hemel Is De Aarde” en “Wennen Aan September” (een samenwerking met met Counting Crows).

Het vinyl van Umoja verschijnt op 1 juli en is vanaf nu vooruit te bestellen in de webshop van BLØF.

Artwork

Speciaal voor deze vinyleditie heeft de band het artwork opnieuw onder handen genomen. De binnenhoezen bevatten de songteksten en de insert bevat actuele informatie over het UMOJA Fonds. De vele indrukken tijdens het maakproces van het album waren de aanleiding om middels een eigen fonds een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Website

Ter gelegenheid van de release is een speciale interactieve website gemaakt, die door middel van beelden en muziek het verhaal achter het album vertelt. Bekijk de website op www.umoja.nl.

Umoja

Umoja (in het Swahili: ‘saamhorigheid, eenwording en eenheid’) werd oorspronkelijk uitgebracht in 2006. De songs zijn opgenomen in dertien verschillende landen met medewerking van lokale artiesten. Na release behaalde de schijf de eerste plaats in de Album Top 100 en werd uiteindelijk zelfs twee keer platina. De eerste single “Aanzoek Zonder Ringen” was een #1 hit in de Nederlandse Top 100. De opvolgende singles “Hemingway, “Mens”, “Een Manier Om Thuis Te Komen” en “Donker Hart” behaalden ook een hoge notering in de Nederlandse hitlijsten.

BLØF werd opgericht in 1992 en wordt inmiddels gerekend tot één van de beste en langst bestaande Nederlandstalige rockbands. Mede dankzij de vele indrukwekkende concerten (waaronder shows in Ziggodome, Pinkpop en Concert At Sea) is de band populair bij het grote publiek. De release valt samen met Concert at SEA, het eigen festival van de band dat dit jaar voor de 11e keer plaats vindt op de Brouwersdam in Zeeland.

Over Music On Vinyl:
Music On Vinyl is een Nederlands platenlabel dat zich sinds 2009 specialiseert in het uitbrengen van albums op 180 gram audiophile vinyl in samenwerking met een groot aantal platenlabels en onafhankelijke artiesten. De catalogus van Music On Vinyl omvat anno 2016 ruim 1600 titels, variërend van Pop, Rock en Soul tot Blues, Jazz en elektronische muziek. Na de vinylrelease van Umoja zullen er meer albums van BLØF op vinyl verschijnen via Music On Vinyl.

Gerelateerd nieuws