Meld je aan voor de nieuwsbrief:

03/09/20

Trijntje Oosterhuis onderscheiden met 100% NL Oeuvre Award

Trijntje Oosterhuis is vanmorgen geëerd met een 100% NL Oeuvre Award. De zangeres kreeg de award tijdens de ochtendshow van 100% NL verrast door collega Candy Dulfer.
Afgelopen jaar vierde Trijntje haar 25-jarig jubileum en bracht een Nederlandstalig album uit. “Dit is voor alles wat je hebt gedaan, en je bent nog zo jong maar je hebt ook al zo veel gedaan”, licht Dulfer toe. “Helemaal te gek!”, reageerde Oosterhuis. “Ik ben helemaal perplex! En dat terwijl ik net aan het vertellen was hoe geweldig het was om met Candy mee te mogen reizen begin jaren ’90, waar alles is begonnen. Ik denk bijna, waar heb ik het aan te danken. Maar het is absoluut welkom.”
Het juryrapport meldt: “Trijntje Oosterhuis is één van de meest veelzijdige en talentvolle zangeressen van Nederland. Afgelopen jaar vierde ze haar 25-jarig jubileum met een groots jubileumconcert in Ziggo Dome. Ook bracht ze haar nieuwe album uit, geheel Nederlandstalig. Ze werkte daarvoor samen met gevestigde namen én jong talent. ‘Dit Is Voor Mij’, zoals het album heet, werd dan ook lovend ontvangen door de luisteraars van 100% NL.”
Het is de elfde keer dat 100% NL een Oeuvre Award is uitgerikt. Artiesten als Marco Borsato, Ilse DeLange en BLØF werden al eerder geëerd vanwege hun oeuvre. Afgelopen jaar ging de award naar Krezip, de band die na bijna tien jaar stilte een geslaagde comeback maakte.

Gerelateerd nieuws