Meld je aan voor de nieuwsbrief:

17/04/24

Racoon dit najaar op clubtour

Racoon gaat dit najaar op tour door heel Nederland. De tour draagt de naam van het nieuwe album ‘It Is What It Is’ dat dit najaar uitkomt. De kaartverkoop voor de concerten start donderdag 18 april om 10:00 uur via de zalen. 

De band kijkt er naar uit dit najaar weer op clubtour te gaan. “Ons nieuwe album ‘It Is What It Is’ komt dit najaar uit en we vieren dat met een nieuwe, gelijknamige tour. Van Groningen tot Maastricht en van Den Haag tot Nijmegen, we spelen door heel Nederland. We spelen natuurlijk onze klassiekers, maar ook Nickel For Goodbye, It’s You Or Me en meer van onze nieuwe plaat ‘It Is What It Is’”.

Dat Racoon weer een Engelstalige plaat aan het maken is, is geen verrassing. ‘Het is bizar, sommige liedjes kunnen gewoon niet in het Engels en andere kunnen gewoon echt niet in het Nederlands. Het is niet altijd een keuze. Na zoveel jaar voelen we aan ons water wat een liedje nodig heeft’, aldus Bart van der Weide.

Racoon is bekend van grote hits als ‘Nickel For Goodbye’, ‘Het Is Al Laat Toch’, ‘Oceaan’, ‘Love You More’, ‘No Mercy’ en ‘De Echte Vent’. De Zeeuwse band won de Popprijs en is intussen goed voor drie Edisons. Daarnaast is de band een gevestigde waarde op alle grote festivals en speelde eerder in een uitverkochte Ziggo Dome en Rotterdam Ahoy. Komend weekend start Racoon met een reeks uitverkochte concerten in grote zalen als AFAS Live in Amsterdam, Rotterdam Ahoy, Martiniplaza in Groningen en Mainstage in Den Bosch. De band is momenteel veel op de radio te horen met het liedje ‘Nickel For Goodbye’ en de nieuwe single ‘It’s You Or Me’.

RACOON ‘IT IS WHAT IT IS’ TOUR
24 oktober 2024 – Podium Victorie, Alkmaar
31 oktober 2024  – Muziekgieterij, Maastricht
7 november 2024 – Hedon, Zwolle
13 november 2024 – Doornroosje, Nijmegen
16 november 2024 – SPOT / De Oosterpoort, Groningen
22 november 2024 – Paard, Den Haag
29 november 2024 – Metropool, Hengelo
12 december 2024 – TivoliVredenburg, Utrecht
15 december 2024 – 013, Tilburg
19 december 2024 – Paradiso, Amsterdam 

Tickets
Kaarten voor de extra shows gaan donderdag 18 april om 10:00 uur in de verkoop via de zalen. Kijk op www.racoon.nlvoor de agenda en ticketlinks.

Gerelateerd nieuws