Meld je aan voor de nieuwsbrief:

23/11/23

Queen Must Go On en Metropole Orkest in Rotterdam AHOY

Queen Must Go On, bekend als winnaar van het tv-programma The Tribute: Battle of the Bands, geeft in 2024 een concert met het Metropole Orkest in Rotterdam Ahoy. Dit vindt plaats op 24 november, de sterfdag van Freddie Mercury. De kaartverkoop voor het concert start woensdag 29 november om 10:00 uur via www.queenmustgoonlive.nl.

Samen met het Metropole Orkest brengt Queen Must Go On de hits van Queen tot leven. Deze samenwerking met dit internationaal toonaangevende orkest is bijzonder, op de plek in Ahoy waar Queen 45 jaar geleden in 1979 een concert gaf. Met orkestrale uitvoeringen van nummers als ‘Love Of My Life’, ‘Show Must Go On’ en ‘Who Wants To Live Forever’. En klassiekers als ‘Don’t Stop me Now’, ‘Under Pressure’, ‘Bohemian Rhapsody’ en ‘We Will Rock You’.

Het Metropole Orkest deelde eerder het podium met artiesten als Ella Fitzgerald, Brian Eno, Herbie Hancock, Bono, Within Temptation en Gregory Porter.

Queen Must Go On gaf dit voorjaar nog een uitverkocht concert in Ziggo Dome, Amsterdam. Voor zanger van Ward Palmen van Queen Must Go On is het concert een droom die uitkomt. “Er gebeurt altijd iets bijzonders als de muziek van Queen gespeeld wordt. Iedereen kent de bekende klanken en de legendarische stem van Freddie. Het Metropole Orkest geeft ons de kans om dit naar een nieuw niveau te brengen.”

Dat de muziek van Queen populairder is dan ooit, bewijst wel het recordaantal van 36 noteringen die Queen en Freddie Mercury in de Top 2000 hebben van NPO Radio 2, met ‘Bohemian Rhapsody’ op nummer 1 in deze lijst en ‘Love Of My Life’ als nummer 10.

Gerelateerd nieuws