Meld je aan voor de nieuwsbrief:

22/09/14

O.a. BLØF, Racoon en The Scene doneren liedjes aan Rode Kruis

Voor een speciale actie van Cortonville en het Rode Kruis hebben 18 artiesten uit binnen- en buitenland een ‘vergeten’ liedje gedoneerd om geld in te zamelen voor hulpverlening aan kinderen in gebieden waar de hulp hard nodig is.

De artiesten droegen een track aan die nooit eerder een plaat haalde of om een andere reden nooit de aandacht heeft gekregen die het eigenlijk wél verdiende. Onder andere BLØF, Racoon en The Scene doen aan de actie mee.

Album

De 18 nummers nummers zijn verzameld op het album ‘Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen’ dat vanaf vandaag verkrijgbaar is. De plaat kan voor €7,99 worden gedownload via www.rodekruis.nl of iTunes.

Iedereen die een losse donatie wil doen kan terecht bij giro 6868. Bij een donatie van meer dan €7,99 krijg je het album cadeau.

Eric Corton, naast radiomaker en muzikant ook ambassadeur van het Rode Kruis, is met het online mediaplatform Cortonville de drijvende kracht achter dit initiatief:

“Wat er op dit moment in deze landen gebeurt gaat me enorm aan het hart. Daarom vind ik het fantastisch dat we zoveel mooie en goeie artiesten hebben gevonden die met hun muziek een bijdrage willen leveren aan de hulpverlening van het Rode Kruis.”

Hulpverlening

De opbrengst gaat naar hulp in Zuid-Soedan, Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Daar zijn de toestanden zo enorm slecht dat alle inwoners, maar met name de kinderen, keihard worden getroffen. Miljoenen mensen zijn afhankelijk van hulpverleners: omdat de akkers en markten onveilig zijn kan er nauwelijks eten verbouwd of gekocht worden. Hierdoor zitten de inwoners lange tijd zonder eten en dreigen te sterven door een gebrek aan voedsel.

Het Rode Kruis deelt voedsel uit en verleent medische zorg aan de mensen die dat het hardst nodig hebben. Ook wordt er zaaigoed en gereedschap uitgedeeld zodat families met kinderen in hun eigen voedsel – en daarmee bestaan – kunnen voorzien.

Gijs de Vries, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis:

“Dit album is een eerbetoon aan die miljoenen mensen die op dit moment heel hard hulp nodig hebben, in conflictgebieden waar je relatief weinig over hoort of bij stil staat. De allerkleinsten, de kinderen, zijn daarin het meest kwetsbaar. Je zou hen de vergeten slachtoffers kunnen noemen. Het Rode Kruis helpt maar er is nog heel veel meer hulp nodig en daar zijn helaas onvoldoende middelen voor. Ik hoop dan ook dat Nederland het album massaal gaat downloaden!”

Gerelateerd nieuws