Meld je aan voor de nieuwsbrief:

04/12/18

Wulf en HAEVN genomineerd voor Edison Pop

Vanochtend zijn de nominaties voor de Edison Awards bekend gemaakt! Onder andere Wulf en HAEVN zijn genomineerd voor de popprijs. Wulf is genomineerd in de categorie ‘Beste Pop’ met zijn single releases uit 2018. HAEVN is ook genomineerd voor ‘Beste Pop’ met het album ‘Eyes Closed‘ en heeft bovendien ook daarvoor een nominatie ontvangen in de categorie ‘Beste Album’.

De Edisons worden op 11 februari 2019 uitgereikt tijdens het besloten evenement in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam.

Wulf – 2018 Single Releases

(Beste Pop)
Jurymotivaties: “Was ‘Mind Made Up’ een toevalstreffer? Dit jaar bewees Wulf van niet. De ervaren singer-songwriter liet in 2018 horen onder druk en in de spotlights te kunnen presteren. Hij vestigde zich met een reeks gevarieerde en radiovriendelijke oorwormen definitief aan het front van het Nederlandse popgilde.”

HAEVN – Eyes Closed

(Beste Pop, Beste Album)
Jurymotivatie: “HAEVN werd in 2016 al genomineerd voor een Edison, maar de band rond zuiderlingen Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen wachtte lang met het uitbrengen van een debuutalbum. Toen ‘Eyes Closed’ in mei eindelijk het licht zag konden gespannen fans opgelucht adem halen: ook op een langspeler werken de warme klanken van HAEVN even ontspannend als betoverend.”

 

Gerelateerd nieuws