Meld je aan voor de nieuwsbrief:

21/09/15

Dotan wint Gouden Notekraker en kondigt extra shows aan

In Paradiso in Amsterdam heeft Dotan maandagavond de Gouden Notekraker ontvangen in de categorie muziek. Met de jaarlijkse prijs eren musici elkaar voor de meest opvallende en artistieke prestaties van het afgelopen seizoen.

Dotan sluit in december twee uiterst succesvolle jaren rondom zijn bekroonde album ‘7 Layers’ af met een uitverkocht concert in de Ziggo Dome. In aanloop naar die show kondigde hij vandaag nog twee extra concerten aan in 013 Tilburg en De Oosterpoort Groningen. De kaartverkoop van beide concerten start zaterdag 26 september om 10:00 uur.

“December wordt een hele bijzondere maand voor mij. Ik mag mijn Europese tour eindigen in een uitverkochte Ziggo Dome. Ik heb daar hele bijzondere plannen voor. Dit is voor mij de afsluiting van twee geweldige jaren en ik kon het niet laten om toch nog terug te keren naar de clubs.”

Het album ‘7 Layers’ van Dotan, dat grotendeels in zijn eigen huiskamer werd opgenomen, werd bekroond met platina en groeide uit tot een internationaal succes. De daarvan afkomstige single ‘Home’ is inmiddels driedubbel platina en leverde hem onder andere een Edison Pop Award, Schaal van Rigter en een 3FM Award op. Ook de nummers ‘Fall’ en ‘Hungry’ stonden hoog in de hitlijsten.

Dotan stond afgelopen zomer op grote festivals als Pinkpop, Concert at SEA, Rock Werchter en Sziget. Vorige week werd bekend dat Dotan is genomineerd voor een MTV EMA in de categorie Best Dutch Act.

Dotan trekt zich in 2016 terug om zich te concentreren op nieuwe muziek.

Donderdag 17 december – 013, Tilburg
Vrijdag 18 december – De Oosterpoort, Groningen
Maandag 21 december – Ziggo Dome, Amsterdam (uitverkocht)

De kaartverkoop voor de concerten in Tilburg en Groningen start zaterdag 26 september om 10:00 uur via Ticketmaster.

Gerelateerd nieuws