Meld je aan voor de nieuwsbrief:

01/06/13

Concert at SEA zeer waardevol voor provincie Zeeland

Concert at SEA levert de provincie Zeeland een jaarlijks rendement op van 3,5 miljoen euro. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek onder alle betrokkenen bij het festival door Hendrik Beerda Brand Consultancy. Met het economisch waarde onderzoek is nu aangetoond dat het festival Zeeland niet alleen op cultureel niveau maar ook op financieel vlak een belangrijke bijdrage levert.

 

Op lange termijn vertegenwoordigd Concert at SEA voor de provincie Zeeland een maatschappelijke waarde van 67 miljoen euro. Hendrik Beerda onderzocht eerder de economische waarde van North Sea Jazz voor de stad Rotterdam en de waarde van Oerol voor het eiland Terschelling. 

Verder blijkt uit de kosten/batenanalyse dat Concert at SEA een bijzonder sterk merk is onder de bezoekers en dat de festivalgangers een sterk gevoel van binding met en waardering voor het festival hebben. Van de bezoekers is 88% al eens eerder op het festival geweest en in 2012 gaf 82% aan in 2013 weer te komen. De waarde voor Zeeland zit niet alleen in de horecabesteding, toeristenbelasting of de overige bezoekersuitgaven. De festivalorganisatie zorgt voor enorm veel mediawaarde voor de provincie en voor veel (herhaal) bezoek naar Zeeland. Zo kwam in 2012 ruim 80% van de Concert at SEA bezoekers van buiten de provincie. Maar liefst 54% van de bezoekers verwacht de provincie Zeeland, los van het festival, vaker te gaan bezoeken. 

Festivaldirecteur Lesley Grieten is blij met de uitkomsten van het onderzoek. ‘We zijn natuurlijk allereerst blij met de hoge waardering van onze bezoekers, dat is de groep waarvoor we het doen. Maar het is bijzonder prettig dat de baten voor Zeeland de kosten voor de overheidsdiensten van het festival ruimschoots over treffen. Met het organiseren van het festival geven we mede dankzij de subsidie van de provincie en de sponsorbijdrage van Delta veel meer terug dan we krijgen. Het onderzoek geeft aan dat Concert at SEA een geweldig evenement is voor Zeeland dat wij uiteraard nog lang hopen te mogen organiseren op de Brouwersdam.

Ook Ben de Reu, gedeputeerde van de provincie Zeeland met ondermeer economie in de portefeuille is verheugd. ‘Veel Nederlanders hebben Zeeland op hun netvlies door de beelden van Concert at SEA: de mooiste plek om een festival te beleven. Dat is Zeelandpromotie bij uitstek. Nu blijkt dat het festival ook nog eens van grote economische waarde is. Logisch dat we als provinciebestuur dit festival steunen.’

Wil je BLØF voor een besloten optreden boeken? Neem dan contact op met AAA 2010. Mail: info@aaa2010.nl of bel met 020 7600 312.

Gerelateerd nieuws